Fysiotherapie

fysiotherapie

Fysiotherapie bestaat uit onderzoek en behandeling van mensen met lichamelijke klachten. Een fysiotherapeut kan mensen helpen om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen.

In Nederland bezoeken ieder jaar ruim drie miljoen mensen met lichamelijke klachten een fysiotherapeut. De klachten waarmee men zich meldt zijn vaak uiteenlopend van aard. Denk hierbij aan:

  • nekpijn
  • schouderpijn
  • rugpijn
  • kniepijn.

Daarnaast kan het zijn dat mensen problemen hebben met lopen, sporten, of andere dagelijkse activiteiten.

Een fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij gaat samen met u aan de slag om uw herstel te versnellen en u optimaal te laten bewegen. De fysiotherapeut kan verschillende middelen inzetten voor een behandeling. Denk hierbij aan:

  • mobiliseren
  • manipuleren
  • tapen
  • rekken
  • dry needling
  • actieve oefentherapie.

Er wordt hierbij altijd rekening gehouden met uw persoonlijke situatie en het doel dat u voor ogen heeft.

Mijn visie is om fysiotherapie te bieden aan jong en oud waarbij de behandeling zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwd is. Actieve oefentherapie is daarbij van groot belang. Als therapeut creëer ik namelijk de voorwaarden om u beter te laten bewegen. Vervolgens verwacht ik van u dat u actief werkt aan uw herstel en in beweging blijft. Alleen op die manier vindt u het plezier in bewegen terug en kunt u pijnvrij door het leven gaan.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF).

Een afspraak maakt u bij ons gemakkelijk online!

Als u zich aanmeld in ons patiëntenportaal, kunt u direct een keuze maken uit het gewenste tijdstip, waarna u de afspraak kunt inplannen.

Andere behandelingen

manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op onderzoek en behandeling van pijnklachten die gepaard gaan met een verminderde beweging van een gewricht.

orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie is het verbeteren van mobiliteit, spierkracht, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen na het ondergaan van een operatie.

dry needling

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie die toegepast wordt bij pijnklachten die ontstaan door ‘triggerpoints’ in spieren.

virus-4835301_1920

Revalidatie na COVID-19

Eerstelijns revalidatie voor patiënten die een corona infectie hebben meegemaakt.