Dry Needling

dry needling

Dry Needling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie die toegepast wordt bij pijnklachten die ontstaan door ‘triggerpoints’ in spieren.

Een ‘triggerpoint’ is een verkrampt plekje in een spier die voor lokale en uitstralende pijn kan zorgen. Met een dun naaldje wordt het triggerpoint aangeprikt waardoor vrijwel direct een voelbare ontspanning in de spier ontstaat. Hierdoor kunnen spierklachten snel en adequaat aangepakt worden.

Het inbrengen van het naaldje voelt u nauwelijks. Wanneer het triggerpoint aangeprikt wordt ontstaat een soort krampgevoel welke van korte duur is. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u vrijer bewegen.

Dry Needling wordt vaak gecombineerd met andere behandelmogelijkheden zoals oefentherapie of mobilisaties. Ook na deze behandeling is het van belang dat u actief blijft bewegen om de behaalde winst te behouden. De kosten vallen onder de normale fysiotherapievergoeding van uw aanvullende verzekering. 

Een afspraak maakt u bij ons gemakkelijk online!

Als u zich aanmeld in ons patiëntenportaal, kunt u direct een keuze maken uit het gewenste tijdstip, waarna u de afspraak kunt inplannen.

Andere behandelingen

fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie bestaat uit onderzoek en behandeling van mensen met lichamelijke klachten. Een fysiotherapeut kan mensen helpen om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen.

manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op onderzoek en behandeling van pijnklachten die gepaard gaan met een verminderde beweging van een gewricht.

orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie is het verbeteren van mobiliteit, spierkracht, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen na het ondergaan van een operatie.

virus-4835301_1920

Revalidatie na COVID-19

Eerstelijns revalidatie voor patiënten die een corona infectie hebben meegemaakt.