Fysiotherapie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH)

NAH is een verzamelnaam voor alle letsels aan de hersenen die ontstaan zijn na de geboorte. Dit letsel kan veroorzaakt worden door een trauma van buitenaf, een CVA of een neurologische aandoening zoals MS, Parkinson of dementie.

De symptomen die men kan ervaren na een NAH zijn afhankelijk van de aard, omvang en lokalisatie van het letsel in de hersenen. Veel voorkomende klachten zijn moeite met lopen, moeite met het aansturen van de hand of arm of moeite met praten en slikken. Daarnaast kan men last hebben van een storing in het denken of een verandering ervaren in het gevoelsleven en emoties.

Fysiotherapie kan helpen bij het oefenen van problematische functies en bij het opbouwen van uw fysieke belastbaarheid. Dit kan gedaan worden door het trainen van functies, spierkracht, conditie, balans, coördinatie en evenwicht.

Als fysiotherapeut ben ik speciaal opgeleid om mensen met een NAH te begeleiden. Daarnaast ben ik aangesloten bij het regionaal NAH-netwerk MENT (Multidisciplinaire Eerstelijns NAH-zorg Tilburg e.o.). Op deze manier zijn mensen met een NAH verzekerd van hoogwaardige zorg.

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op!