Praktijk tijdelijk gesloten, op 1 oktober weer geopend

Helaas ben ik vorige week positief getest op COVID-19. Middels deze weg wil ik iedereen graag informeren.

Op woensdagochtend (23 september) kreeg ik last van de eerste symptomen; lichte neusverkoudheid en keelpijn. Voor de zekerheid heb ik daarom alle afspraken geannuleerd en heb ik meteen een coronatest aangevraagd. Helaas was er vrijdag pas een plaats beschikbaar. Tot die tijd ben ik zelf in isolatie gegaan. Op zaterdag heb ik de testuitslag gekregen. Alle mensen die bij mij een behandeling hebben ondergaan op maandag en dinsdag zijn vervolgens door mij en de GGD geïnformeerd. Voorafgaand aan deze dagen is er geen kans op besmetting geweest volgens de GGD, vandaar dat alleen deze mensen zijn geïnformeerd.

De GGD gaat uit van 10 dagen isolatie. Dit betekent dat de praktijk aanstaande donderdag 1 oktober weer geopend is (de GGD rekent namelijk vanaf maandag 21 september, de dag dat ik waarschijnlijk besmet ben geraakt). Een voorwaarde voor het openen van de praktijk is dat ik op dat moment 24 uur klachtenvrij ben. Zoals het er nu naar uitziet gaat dat lukken, ik heb op dit moment geen klachten.

Wat betreft de maatregelen in de praktijk zal ik een paar veranderingen doorvoeren (die overigens niet verplicht zijn); ik draag een mondkapje bij mensen met een verhoogd risico of als mensen hier zelf de voorkeur aan geven. Ook zal ik controleren of iedereen daadwerkelijk de handen desinfecteert.

Donderdag is de praktijk dus weer open. U kunt voor die tijd gewoon bellen voor vragen of het maken van een afspraak. Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt.

Bij eventuele vragen, neem gerust contact met mij op.

Blijf gezond!