Netwerk Traumarevalidatie ETZ

Op 8 april heb ik een webinar gevolgd vanuit het ETZ. Deze webinar ging over het opzetten van een fysiotherapie netwerk gespecialiseerd in traumarevalidatie. Met een Netwerk Traumarevalidatie zal de informatievoorziening tussen de traumachirurgen en de 1ste en 2e lijn fysiotherapeuten geoptimaliseerd worden.

Er werd doormiddel van een presentatie uitgelegd wat de bedoeling is van het netwerk en wat de toegevoegde waarde hiervan kan zijn voor mensen die letsel hebben opgelopen bij een ongeval (denk hierbij aan verstuikingen, eenvoudige botbreuken, maar bijvoorbeeld ook om wervelbreuken, bekkenbreuken of meerdere breuken tegelijkertijd).

De doelen van het netwerk zijn: expertise delen, eenduidige therapie toepassen, uitwisselen van informatie over de vordering van de patiënt, en het creëren van een keten van specialisten rondom de patiënt. Op deze manier zal de beste zorg voor handen zijn voor mensen die te maken hebben gehad met een ongeval.

Aangezien een (mogelijk) netwerk een duidelijke toegevoegde waarde kan hebben heb ik mezelf aangemeld voor dit netwerk. Binnenkort meer info!