Neurologische revalidatie

neurologische revalidatie

Wereldwijd gezien zijn er vier Centraal Neurologische Aandoeningen (CNA) die het meest voorkomen:

  • CVA
  • Ziekte van Parkinson
  • MS
  • Dementie

De gevolgen van een CNA zijn vaak groot. Denk hierbij aan problemen met lopen, spreken, evenwicht, geheugen, concentratie en dagelijkse activiteiten zoals opstaan uit een stoel.

Neurologische revalidatie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op mensen die te maken hebben met de gevolgen van een CNA.

Bij het intakegesprek zal er eerst een beeld gevormd worden van uw klachten en uw hulpvraag. Daarna worden er tijdens het onderzoek testen en vragenlijsten afgenomen om uw problemen in kaart te brengen.  Vervolgens wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

Gedurende de behandeling wordt er voortdurend getest om de behandeling (en eventuele vooruitgang) te evalueren.

In overleg met u worden de behaalde resultaten met de betreffende neuroloog en huisarts gecommuniceerd. Op deze manier is goede zorg voor u gewaarborgd.

Fysiotherapie Castelijns is aangesloten bij het regionale NAH-netwerk MENT en het ParkinsonNet. Voor meer informatie zie www.nah-ment.nl en www.parkinsonnet.nl.

Een afspraak maakt u bij ons gemakkelijk online!

Als u zich aanmeld in ons patiëntenportaal, kunt u direct een keuze maken uit het gewenste tijdstip, waarna u de afspraak kunt inplannen.

Andere behandelingen

fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie bestaat uit onderzoek en behandeling van mensen met lichamelijke klachten. Een fysiotherapeut kan mensen helpen om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen.

manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op onderzoek en behandeling van pijnklachten die gepaard gaan met een verminderde beweging van een gewricht.

orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie is het verbeteren van mobiliteit, spierkracht, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen na het ondergaan van een operatie.

medische fitness

Medische fitness

Medische fitness is een doelgerichte manier van sporten en bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Meestal heeft het als doel om te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening.

dry needling

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie die toegepast wordt bij pijnklachten die ontstaan door ‘triggerpoints’ in spieren.

virus-4835301_1920

Revalidatie na COVID-19

Eerstelijns revalidatie voor patiënten die een corona infectie hebben meegemaakt.