Medische fitness

medische fitness

Medische fitness is een doelgerichte manier van sporten en bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Meestal heeft het als doel om te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar het kan ook geschikt zijn voor mensen die hun lichamelijke conditie willen verbeteren.

Door dit onder begeleiding van een fysiotherapeut te doen wordt de belastbaarheid van het lichaam op een verantwoorde manier verhoogd. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft.

Voordat u deze training volgt heeft u een gesprek met uw fysiotherapeut. Na dit intakegesprek maakt de fysiotherapeut een inschatting van uw huidige lichamelijke conditie en worden de trainingsdoelen bepaald.

Wanneer u geïnteresseerd bent in medische fitness (of gewoon meer informatie wilt), neem dan gerust contact met mij op.

Een afspraak maakt u bij ons gemakkelijk online!

Als u zich aanmeld in ons patiëntenportaal, kunt u direct een keuze maken uit het gewenste tijdstip, waarna u de afspraak kunt inplannen.

Andere behandelingen

fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie bestaat uit onderzoek en behandeling van mensen met lichamelijke klachten. Een fysiotherapeut kan mensen helpen om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen.

manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op onderzoek en behandeling van pijnklachten die gepaard gaan met een verminderde beweging van een gewricht.

neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op mensen die te maken hebben met de gevolgen van een centraal neurologische aandoening (CNA).

orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie is het verbeteren van mobiliteit, spierkracht, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen na het ondergaan van een operatie.

dry needling

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie die toegepast wordt bij pijnklachten die ontstaan door ‘triggerpoints’ in spieren.

virus-4835301_1920

Revalidatie na COVID-19

Eerstelijns revalidatie voor patiënten die een corona infectie hebben meegemaakt.